We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

(FOTO) Gremo na pir in gin tonik! V Mozirje.

23 0 8
08.09.2018

Ljubitelji piva so letos že tretje leto zapored zavzeli Mozirje. Tam se namreč odvija Savinja Beer Fest, ki vsako leto v Zgornjo Savinjsko Dolino privabi pivovarje z vse Slovenije, ki na enodnevnem dogodku predstavijo svoje hmeljske napitke.

Pobudnika in glavna organizatorja dogodka sta Sašo Slemenšek in Saša Koren. "Glede na najini imeni, bi lahko enostavno ta dogodek poimenovala kar Saša Beer Fest, a ker so si ime Saša prisvojili za našo statistično regijo, sva to misel opustila," hudomušno pove Saša Koren. Kako je pravzaprav nastal festival?

"Prej sva se gibala le v vinarskih krogih, čeprav sva seveda uživala tudi v drugih pijačah," pove Korenova in doda, da se je festival v resnici začel zaradi jeze. Jeze, da se v domačih gostilnah ali trgovinah ni dalo dobiti kraft piva. "Pa sva si rekla, če ne moreva prepričati gostincev, pa začniva po obratni poti in dajva organizirati dogodek, da bodo ljudje tudi na našem koncu končno imeli na dosegu še drugačna piva."

V minulih letih se je na Savinja Beer Festu zvrstilo že več tisoč ljubiteljev piva, zato je bil letošnji izziv organizatorjem predstaviti še kaj novega in tako privabiti........

© Večer