We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

(FOTO) 29. Pikin festival: Strpnost, solidarnost in prijateljstvo

15 2 39
23.09.2018

"Ja, čas beži in začenjamo se starati,« je menila Pika. »Proti koncu jeseni bom imela že deseti rojstni dan, pri taki starosti pa imaš najboljše dni že za sabo." To je le eden izmed mnogih citatov iz knjige, ki je lepšala mladost mnogim generacijam. Pike Nogavičke.

Razigrana Pika se je letos že 29. leto zapored iz svoje vile Čira Čara pripeljala ob Velenjsko jezero, kjer bo od danes, pa vse do prihodnje nedelje, razveseljevala otroke iz vse Slovenije na, zdaj že tradicionalnem, Pikinem festivalu. Barbara Pokorny, direktorica Festivala Velenje pravi, da je bil lanski festival najbolj deževen doslej. Privabil je 75.000 obiskovalcev. Letos upajo na več sonca in še kakšnega obiskovalca več.

Pravo sonce pa je na vsakoletnem festivalu prav Pika, pogumna in navihana deklica, ki jo obožujejo otroci po vsem svetu. Ta se vsako leto za teden dni preseli ob Velenjsko jezero, kamor pripelje svojo barvito vilo Čira Čara, pa konja in njenega zvestega spremljevalca, opico Ficka. Da jo otroci obožujejo, ni dvoma. Zato Pika na svoj festival pripelje kar več deset Pik pomočnic, ki se vsak dan zabavajo z obiskovalci Pikinega festivala.

Medtem ko........

© Večer