We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Staninvest: Pristan ukrojili po svojih merah

13 3 12
19.06.2018

Del kopališča Pristan na jugovzhodnem vogalu je že lani dobil novega lastnika - Družbo za poslovanje z nepremičninami Staninvest. V prostorih kopališča so si uredili poslovne prostore ter se lotili tudi urejanja zunanjosti kompleksa in okolice. A brez potrebnih dovoljenj, poleg tega so spremenili zelene površine v okolici.

Staninvest je nepremičnine v zgradbi edinega pokritega javnega bazenskega kompleksa v Mariboru odkupil na javni dražbi v stečajnem postopku gradbenika Prevent Global konec leta 2016 za 350.000 evrov. Kljub temu da gre za prostore v kompleksu, v katerem Športni objekti Maribor upravljajo bazene, se je Mestna občina Maribor odpovedala predkupni pravici. Zakaj? "Mestna občina Maribor ni imela v proračunu 2016 predvidenih in zagotovljenih finančnih sredstev," odgovarjajo na občini.

Kot se je pokazalo, je težav zdaj več. Staninvest je pričel obnovo prostorov in okolice, zaradi česar je danes okolica kopališča precej spremenjena, kar pa ni zmotilo le stanovalcev bližnjih večstanovanjskih zgradb, ki so izgubili del zelenja v okolici, ampak je tudi v........

© Večer