We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Obroki na študentske bone? "Hrana je pogosto zelo mastna"

24 4 0
19.10.2018

"Pri ponudnikih študentske prehrane mi je všeč raznolikost, saj imamo na voljo mehiško, tajsko, kitajsko, indijsko kuhinjo – dejansko je malo ponudnikov slovenske prehrane," nam je povedala študentka Zoja, ki trenutno obiskuje ljubljansko filozofsko fakulteto. Bone koristi okoli trikrat na teden in dodaja, da bi si sicer raje pripravljala kosila doma, če bi ji to dopuščal čas, vendar ima kar natrpan urnik.

"Glavni faktorji pri izbiri restavracije na bone so seveda hrana, ki mi je všeč, dobra postrežba in higienski standard," na kratko komentira njeno izbiro ponudnikov, kot najljubšo restavracijo pa izpostavi Dabudo, nato Hišo nad gradom in Skriti kot. "Rada imam namreč večje porcije obrokov, pri teh ponudnikih pa imajo ravno dovolj mesa in zelenjave za moj okus," še doda.

Ponudnikov subvencionirane prehrane je po njenem mnenju dovolj, vendar pravi, da je včasih težava v kakovosti, "saj obroki niso najbolj uravnoteženi, pogosto pa je hrana zelo mastna". Kot pomanjkljivost izpostavlja tudi majhno število ponudnikov študentske prehrane, ki dostavljajo obroke na dom. Tudi sama........

© Večer