We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Obnova Ljudskega vrta: Prvi gol zabili iz ofsajda

12 6 43
13.01.2018

Pred skoraj tremi meseci, natančneje 16. oktobra 2017, je mestni svet v skorajda izrednih razmerah po skrajšanem postopku potrdil spremembe proračuna 2018, v katerem je predvidenih tudi 5,5 milijona evrov za obnovo Ljudskega vrta. "To pomeni, da se s projektom prenove stadiona Ljudski vrt lahko prične jutri," je tedaj na facebooku zapisal podžupan Saša Pelko, ki je predtem zavajal in po nepotrebnem strašil javnost, da je investicija ogrožena. Zdaj, skoraj tri mesece kasneje, smo preverili, kako daleč je eden najpomembnejših občinskih projektov v tem letu oziroma kaj vse je bilo postorjeno od potrditve proračuna, s katerim se je tako mudilo, da smo v Mariboru skorajda doživeli nove vstaje.

Kot kaže, se prav veliko v vmesnem času ni zgodilo. Prostorski akt za območje Ljudskega vrta še ni spremenjen, pogodba za izdelavo projektne dokumentacije bo podpisana v naslednjem tednu, dokument identifikacije investicijskega projekta (DIIP) in predinvesticijsko zasnovo (PIZ) naj bi mestni svetniki obravnavali na seji 25. januarja. Znano je, da investicija v vrednosti 5,5 milijona evrov predvideva rekonstrukcijo zahodne tribune, zgrajene leta 1962, ter dokončanje del v prostorih pod severno in južno tribuno. Investitor je Mestna občina Maribor (MOM), ki projekt ves čas pripravlja v sodelovanju z vodstvom Nogometnega kluba (NK) Maribor. Prvi osnutek idejne zasnove so že leta 2015 pripravili v mariborskem biroju Arhiland, ta projekt pa je bil tudi osnova za oceno investicije, ki je bila odobrena na mestnem svetu.

Sodelovanje med MOM in NK Maribor pa je postalo še bolj konkretno: v klubu so namreč naročili izdelavo projektne dokumentacije in jo bodo tudi plačali. "Na tak način se bodo želje NK Maribor o ureditvi prostorov in obnovi upoštevale v projektu," so pojasnili na občini. V nogometnem žargonu bi lahko rekli, da je prvi gol padel iz ofsajda. Javna investicija je namreč na ta način sicer res dobila časovni pospešek in finančni vložek zasebnega........

© Večer