We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Še ena zadnja zima pod dežniki?

7 4 0
11.09.2017

Najprej slaba novica: osrednja mariborska tržnica na Vodnikovem trgu bo še eno zimo morala preživeti pod zloglasnimi dežniki, ki razburjajo tako kupce kot prodajalce že skorajda desetletje. Da je trenutno 39 postavljenih belih platnenih dežnikov vrste California (!) postalo celo nekakšen simbol zgrešene politike v mestu, ni presenetljivo, saj se o tem problemu v Mariboru pogovarjamo že devet let. Le nekaj mesecev po odprtju obnovljene tržnice so branjevci že opozarjali, da dežniki v hladnejših mesecih ne bodo uporabni in da tudi odvodnjavanje ni ustrezno urejeno. A prvotni načrt, po katerem bi dežnike v obliki šampanjskih kozarcev v zimskih mesecih pospravljali in bi tržnica takrat delovala v zaprtih prostorih, ni nikoli zaživel.

dežnikov prekriva ploščad na osrednji tržnici

39

Žarek upanja bo morda posvetil z dobro novico: neuporabne dežnike naj bi v prihodnjem letu vendarle zamenjali s streho, napovedujejo v Snagi, ki upravlja s tržnico.

Najugodnejši ponudnik Biro Biro

Čeprav je bilo tovrstnih napovedi v preteklosti že kar nekaj, so v Snagi zdaj odločeni, da enkrat za vselej presekajo ta gordijski vozel. Komisija v sestavi Anja Pavličič, Boštjan Štuhec (predstavnika Mestne občine Maribor kot lastnice prostora) in Petra Hercog (predstavnica Snage kot koncesionarja) je izbrala izvajalca, ki bo pripravil projektno dokumentacijo za streho. Najugodnejšo ponudbo po ceni 18.620 evrov (brez DDV) je oddal Biro Biro, dražja sta bila Imo Biro (29.025 evrov brez DDV) in Atelje Hočevar........

© Večer