We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Volitve: Schatz in Adamikova vbrizgala svež denar v medijski sistem SDS

19 185 980
29.05.2018

Prejšnji mesec, natančneje 10. aprila, je ob 13. uri v notarsko pisarno Nade Kumar v Ljubljani vstopil 52-letni madžarski državljan Peter Schatz, lastnik podjetja Ripost založništvo. Podpisal je listine (hranimo jih v uredništvu), na podlagi katerih je povečal osnovni kapital v podjetju za 380.000 evrov. Družba Ripost, ki na Madžarskem izdaja istoimenski provladni politični tabloid, je lastniško prisotna v Novih obzorjih, ki izdajajo tednika Demokracija in Škandal24, Schatz pa je hkrati tudi član upravnega odbora televizije Nova24TV, ki so jo ustanovili člani in simpatizerji SDS. 380 tisočakov, s katerimi je Schatz dokapitaliziral svoje slovensko podjetje, je za slovenske razmere seveda visok znesek.

Istega dne kot Schatz, a le 20 minut za njim, je v isto notarsko pisarno vstopila še ena madžarska državljanka, 52-letna Agnes Adamik. Tudi ona je v Ljubljano prišla zato, da notarju predloži listine o povečanju kapitala v svojem medijskem podjetju Crecol Media, ki je bilo ustanovljeno novembra lani. Adamikova je svojo družbo dokapitalizirala s še višjim zneskom – 403.000 evrov. Od kod ji denar, ni jasno, saj ima po nam dostopnih podatkih na Madžarskem le podjetje, ki je v letu 2016 ustvarilo za okrog 47.000 evrov prihodkov.

Med Ripost založništvom Petra Schatza in Crecol Medio Agnes Adamik zagotovo obstaja povezava, saj imata podjetji sedež na istem naslovu, in sicer na cesti Linhartovi 13, kjer domujejo tudi medijska podjetja, povezana s SDS: Nova24TV in Nova obzorja. Ob tem velja dodati, da je nekdanji izvršni direktor........

© Večer