We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Recept za Janšo

790 10 21
21.04.2017

Novica, da je specializirano državno tožilstvo vložilo tožbo za odvzem premoženja, domnevno nezakonitega izvora, zoper prvaka opozicije Janeza Janšo, prinaša s seboj nedvomno visoko stopnjo politične eksplozivnosti. Preprosto zato, ker je Janša šef največje opozicijske stranke, ki na javnomnenjskih lestvicah že skoraj tradicionalno kotira na vrh. Strankarski predsednik z najdaljšim stažem v slovenski politiki je torej vsakokratni pretendent za mandatarja za sestavo vlade.

Zato bi Janša preprosto moral ustrezno pojasniti, kako je prišel do svojega premoženja na zakonit način - z računi in drugimi verodostojnimi listinami. Navsezadnje je nekdanji dvakratni predsednik vlade, ki je prvič v tej vlogi celo predsedoval celotni Evropski uniji.

Spomnimo tudi, da je prvak SDS še nedavno glasno pozival in si na vse pretege prizadeval, da bi se proces Patria zaključil s sodbo in ne z zastaranjem. Prav nasprotno se je v postopkih, ko bi moral pojasniti izvor svojega premoženja, z bizarnimi izgovori, polnimi neprimernih prispodob, na vse kriplje izogibal pojasnilom o izvoru premoženja, ki bi ustrezno zadovoljila pristojne institucije. Za veterana številnih in nikoli do potankosti pojasnjenih afer je ta v resnici ena najbolj neprijetnih, saj jo je zelo težko zreducirati na ideološko raven in okriviti "krivosodje" kovanja zarote zoper prvokategornika domače politične arene. V državi je bržkone malo ljudi, ki se ne........

© Večer