We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Počivalšek z vsemi topovi, Matvoz bo o pritiskih obvestil OECD in EK

2 6 0
26.04.2018

Vlada je danes na predlog gospodarskega ministra Zdravka Počivalška pozvala svet Agencije za varstvo konkurence (AVK), naj zaradi suma nestrokovnega delovanja izvede postopek predčasne razrešitve direktorja AVK Andreja Matvoza. Ministrstvo za gospodarske tehnologije in razvoj v svojem sporočilu za javnost navaja, da je bil Matvoz januarja letos kot priča zaslišan pred preiskovalno komisijo DZ o ugotavljanju zlorab v slovenskem zdravstvenem sistemu na področju prodaje in nakupa žilnih opornic. "Na zaslišanju ni izkazal poznavanja svojih nalog in pristojnosti kot direktor in zato posledično obstaja sum, da jih niti ne more strokovno izvajati. Na vprašanje, ali lahko direktor agencije vodi postopke, je namreč gospod Matvoz odgovoril, da ne in da ne ve, kdo bi mu podelil pooblastilo za to," so zapisali na ministrstvu.

Matvoz se je za Večer odzval s pojasnilom, da se bo do odločitve vlade oziroma ključnih dejstev lahko ustrezno opredelil šele, ko bo tudi uradno seznanjen s sklepom vlade in njegovo vsebino.

"Po preučitvi vseh relevantnih dejstev bom o postopanju obvestil še OECD - Odbor za konkurenco, ter Evropsko komisijo - Direktorat za konkurenco. Opozarjam, da gre........

© Večer