We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

"Stare politične sile" se otepajo dela

15 9 101
30.04.2018

Izvoljeni predstavniki ljudstva bi morali v začetku prejšnjega tedna na izredni seji razpravljati in odločati o usodi 14 zakonskih predlogov, a se je zapletlo že na začetku. Poslanci niso potrdili niti dnevnega reda, zato je predsednik državnega zbora Milan Brglez sejo tudi zaključil v nekaj minutah. Od 79 navzočih jih je za dnevni red glasovalo 35, proti je bilo 44 poslancev.

Jasna Murgel (SMC) je ob tem zapisala, da zaradi blokade parlamenta žal ne bo potrjenih šest zakonov, namenjenih odpravi neenakosti v naši družbi, med njimi tudi zakon, ki ga je sama predlagala - o usmerjanju otrok s posebnimi potrebami. "V maju vas bodo SD, Desus, SDS in NSi s polno paro prepričevali, da bodo poskrbeli za otroke in za šibkejše v družbi. Ali jim boste res verjeli, potem ko so se z usklajenim postopkovnim manevrom izognili temu, da bi predstavili argumente, zakaj so proti izboljšanju položaja otrok s posebnimi potrebami, ko so enkrat že glasovali za odpravo neenakosti?" se je vprašala poslanka SMC.

Po dostopnih podatkih se je zgodila največja kolektivna blokada izredne seje, ki sta jo zahtevali največja vladna stranka SMC in opozicijska Levica, saj jo je podprla več........

© Večer