We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Ministar, bre, prosvete

2 1 0
01.02.2019

Uporedna analiza naučnog rada Mladena Šarčevića i Galilea Galileja pokazuje da su obojica verovala u heliocentrični sistem. Galileo je verovao da se Zemlja okreće oko Sunca, a Šarčević da se univerzitet okreće oko predsednika Vučića.

Obojica su u jednom trenutku života, obojica u januaru, izgovorili praktično istu rečenicu u prilog svojim tezama. Galileo je 8. januara 1642. godine rekao: "Ipak se okreće", misleći na Zemlju i Sunce, dok je Šarčević 29. januara 2019. rekao isto to, samo je dodao tradicionalnu tursko-srpsku poštapalicu – BRE, misleći na univerzitet & predsednika Vučića.

-Ipak se, bre, okreće – objasnio je Šarčević u emisiji "Dan uživo", koja se kako je njegovo izlaganje odmicalo, pretvorila u emisiju "Noć uživo".

Ministar, bre, prosvete, sedeo je tog dana u studiju i samo čekao kada će ga pitati za njegovo naučno mišljenje o - u tom trenutku - 610 potpisa na "Univerzitetskoj podršci protestima".

- Ma to je malo, bre. Pa znate kolika je akademska zajednica? Od tih 610 pola penzionera i neki mladi istraživači, počeli tek juče da rade. Nemate tu ozbiljnih imena – objasnio je ministar, bre, prosvete, koristeći naučnu metodu profesora doktora Nebojše Stefanovića, takozvanu "Zimske jakne teoremu", koja u svakoj situaciji može da potvrdi tezu: "Ma to je malo, bre!"

Stefanovićeva "Zimske jakne teorema" glasi: "Računajte maksimalnu gustinu tri čoveka sa zimskim jaknama koji mogu da stanu na jedan kvadrat. I videćete koliko je to ljudi! Na kraju krajeva, imate........

© TV N1 Sarajevo