We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Doživljaji iz Interpolovog toaleta

2 0 0
26.11.2018

"Prete po toaletima i kamče glas za Kosovo" – glavni naslov iz Večernjih novosti odštampan krupnim slovima na dan glasanja da li će Kosovo da uđe u Interpol ili će Interpol da uđe u Kosovo, najbolje je opisao sve muke koje srpska delegacija imala u tom trijumfalnom pohodu na Dubai.

Tamo su, fudbalski rečeno, morali da krpe rupe na sredini terena, čak i po toaletima.

Izvor Novosti je bio ovlašćen da saopšti šta u Dubaiju rade predstavnici SAD, Britanije i Turske: "Zadatak nekih članova delegacija ove tri zemlje bio je da, u pauzama zasedanja u stopu prate predstavnike iz Afrike kako bi ih, uz brojne pretnje, naterali da podrže Kosovo tokom glasanja! Ovo su, našem izvoru u Dubaiju, otkrili predstavnici Gvineje koji kažu da su oni samo jedna od afričkih zemalja koja je od nedelje, kada je počelo zasedanje, izložena snažnim pritiscima. Sličan problem, otkriva naš izvor, imali su i članovi delegacija iz nekih drugih delova sveta, poput Bahreina".

Međutim, tu nije kraj teksta iz Novosti: "Bukvalno se ne odvajaju od predstavnika pojedinih država i uz brojne pretnje i pritiske pokušavaju da ih nateraju da podrže takozvano Kosovo. Prate ih po restoranima, hodnicima... Idu za njima čak i u toalet. Predstavnici zemalja koje su izložene pritiscima su šokirani navalentnošću i činjenicom da ne prezaju ni od čega kako bi ih ucenili i promenili njihovu odluku".

Anonimni izvor Novosti koji se garantovano zove Nebojša Stefanović, ali je želeo da ostane anoniman, kakav bi i bio da jednog dana nije sreo Aleksandra Vučića, opisao je, dakle, sav taj rusvaj po toaletima, dakle na klizavom terenu Interpola.

- Stojim ja u toaletu! Za pisoarom pored predstavnik Interpola iz Gvineje, jedan šarmantni obdareni Afroamerikanac,........

© TV N1 Sarajevo