We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Rutte geeft ge­pri­vi­le­gi­eer­de witte mannen gewoon graag een zetje

5 82 248
14.06.2018

Ik ben er benieuwd naar, omdat onze VVD-premier dat adviseerde aan jongeren met een bruine of zwarte huid die tegen een muur van discriminatie en racisme knallen als ze iets van hun leven willen maken: niet mokken, maar invechten. Want aan racisme en discriminatie valt niks te doen, het is gewoon a fact of life.

"Racisme is een van de allerdomste menselijke tekortkomingen", zei Rutte daar later over tegen de Volkskrant. Ik denk dat hij dacht echt sympathiek over te komen. Slim is het wel: een wereldwijd systeem van onderdrukking, dat zijn kapitalistische ideaal ondersteunt, tot 'tekortkoming' reduceren. Beledigend is het ook. Vooral tegenover die scholieren in de Schilderswijk die hij lesgeeft en die hij er altijd met de haren bijsleept om te doen alsof hij een multicultureel gezicht heeft.

Hen kan hij niet helpen als ze geen stageplek kunnen krijgen: gewoon harder je best doen. Natuurlijk, je wordt minder vaak uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek en je mail wordt soms niet eens geopend als je Redouan heet en geen Mark. Onze premier weet dat. Hij ziet dezelfde onderzoeksresultaten die als 'nieuws' worden gebracht........

© Trouw