We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Migratie is vaak geen goed idee

5 14 0
14.09.2017

Lijnrecht tegenover hen staan de liberale globalisten, die geloven dat migratie over de wereld goed is voor iedereen en het als een mensenrecht beschouwen. Die zijn met elkaar in een verhit debat verwikkeld, dat doorgaans van een tenenkrommend laag niveau is, en waar maar weinig geargumenteerd wordt. Bovendien-dat valt mij als migrant dan weer op-hebben vaak genoeg de bij dit debat betrokkenen westerlingen zelf helemaal geen migratieachtergrond. Ervaringsdeskundigen kan men hen dan ook niet noemen.

Op zich beschouwd is het idee van een vrije wereld waarin iedereen overal zijn geluk kan beproeven een prachtig idee. Een wereld waarin mensen uit alle windstreken vreedzaam naast elkaar wonen, ideeën uitwisselen, samenwerken en concurreren, lachen en huilen, trouwen en kinderen krijgen. Wat een mooie, hartverwarmende gedachte! Wat een nastrevenswaardig ideaal!

Ik heb zelf geprofiteerd van de mogelijkheid om te migreren, zoals u weet. Mijn ouders zijn in de jaren zestig uit Pakistan naar........

© Trouw