We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Kuinka päädyin Kouvolaan? Tarinoita elämästä

2 0 0
12.02.2019

Kouvola on ollut kotini nyt hieman reilu kolme vuotta. Tähän aikaan on mahtunut myös paljon surua ja kyyneliä, mutta täällä olen onnellinen. Kun pakkailen ensimmäisen oman kotini tavaroita laatikoihin, olen pysähtynyt miettimään sitä, miten tänne päädyin. Minkä matkan kuljin tähän pisteeseen, jossa ylpeästi voin sanoa olevani kouvolalainen.

Lukioaika

Kelataan ajassa taaksepäin neljä vuotta. Lukiokavereitteni tavoin huusin rekan lavalla äänen käheäksi ja viskoin karkeilla pahaa aavistamattomia ykkösiä. Tulevaisuus oli auki ja kovin pelottava. Varmaa oli vain lukuloma, ylioppilaskirjoitukset ja lakitus.

Koko lukioajan tavoitteenani oli päästä opiskelemaan oikeustieteelliseen. Kirjoitusten jälkeen lukuinto kuitenkin oli nollissa ja päätin käydä pääsykokeessa vain katsomassa miten ensi vuoteen kannattaa valmistautua. Tiesin siis, että välivuosi olisi edessä ja mietin, miten sen käyttäisin. Valmennuskurssit olivat kalliita ja kaukana, eivätkä siis vaihtoehtoja. Etsin töitä Turusta, kaupungista jonne todella halusin muuttaa, mutta sekään ei tuottanut tuloksia.

Pienessä kotikylässä vietetty aika alkoi vahvistaa kaipuuta kauas ja aloin harkita lähtöä au pairiksi. Tutkin pitkään perheitä Espanjasta, johon tykästyin kesällä 2014, viettäessäni viikon Torreviejassa ystävän kanssa. Espanjassa houkutteli lämpö, maasto ja rusketus. Tahdoin saada elämään vaihtelua, päästä pois sateesta ja kylmästä. Annoin itselleni aikaa ja päätin palata asian pariin vasta edessä olevan loman jälkeen.

Lontoo

Lähdimme äitini ja siskoni kanssa huhtikuussa 2015 matkalle Lontooseen. Vietettyäni ensimmäisen reissupäivän Oxford Streetillä olin korviani myöten täynnä Lontoota ja halusin vain kotiin. Vihasin koko kaupunkia ja tihkusadetta. Toisena päivänä........

© Stoori