We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Är Löfven Sveriges egen Donald Trump?

1 0 13
13.07.2018

Socialdemokraterna prioriterar höjda studiebidrag och gratis busskort framför att rädda människors liv. Det tycker Matti Welin och Lucas Olsson från LUF Kronoberg, som argumenterar för en generösare migrationspolitik än den de anser att regeringen bedriver.

Sedan när blev det en tävling att vara hårdast i flyktingdebatten? Sedan när anammade regeringen samma migrationspolitik som Sverigedemokraterna? Sedan när har man kunnat fråga sig varför Stefan Löfvens migrationspolitik är så lik Donald Trumps?

Den svenska debatten kring flyktingpolitik har tagit en tragisk vändning. Vår grundsyn i Liberalerna är att om Sverige kan ta emot fler flyktingar så ska vi också göra det. Detta menar vi ska vara av högsta prioritet. Dessvärre har regeringens partier valt att gå samma dystra väg som Sverigedemokraterna, alltså att strama åt flyktingmottagandet rejält.

Den 4:e maj sade Stefan Löfven i ett pressmeddelande att Sverige tagit ett oproportionerligt stort ansvar gällande flyktingmottagande. Han ville att vi skulle strama åt mottagandet ännu mer än vad som gjordes 2015. År 2017 tog Sverige emot omkring........

© Smålandsposten