We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Hyvästi Irakin lähettiläs?

2 0 0
12.07.2018

Toisinaan yhteiskunta saattaa olla ainakin näennäisesti toimintakyvytön kun lainsäädäntö on jossakin vajaa. Yhdysvalloissa kehkeytyi aikoinaan sanonta porsaanreiästä, millä tarkoitettiin lainsäädännön puutetta sen tarkoituksen jäädessä täyttymättä. Anglosaksisissa maissa ja nykyisin eurooppalaisessa oikeudessakin tapaoikeus on osaltaan täyttänyt tuota kirjoitetun lain tarvetta. Meillä Suomessa on ollut käräjäkivet ja sen jälkeen tähän saakka positiivinen oikeusjärjestelmä.

Pakolaistulva 2015 oli laitonta siinä mielessä että vapaa liikkuminen koskee unionin kansalaisia, joita nämä autokolonina pitkin Eurooppaa edenneet vierasmaalaiset eivät olleet, tai ole sitä vielä nytkään.

Nurkkiin on jäänyt joukko, kenties paperinsa hukanneita ja ilmeisesti muitakin, maahan pyrkijöitä, joilla ei ole tarvetta pakolaisstatukselle, mutta heitä ei myöskään ole saatu palautettua joidenkin muotoseikkojen vuoksi tai vastaanottajamaan vastahakoisuuden vuoksi (lehtien uutisointia vapaasti muistellen). Eräs tällainen on moniryhmitteinen Irak, edelleen mediatietoja vapaasti jäsennellen.

Meillä toimii koti- ja ulkomaisia järjestöjä mitä erilaisimmin tavoittein. Aikoinaan meillä Suomessa toimi jopa budjetista........

© SavoBlogit