We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Här är 7-klöverns smarta plan

2 91 438
12.01.2019

➤ KRÖNIKA Om ni har blivit rörda till tårar av Kristerssons bittra min eller Skyttedals magstarka uttalanden efter Centerns utspel idag – tänk igen. Här är 7-klöverns inte-så-smarta-plan.

Under förra mandatperioden såg DÖ ganska fult ut – det var en regelrätt kupp som satte demokratiska regler ur spel. Många borgerliga profiler reagerade negativt på överenskommelsen – inte på grund av det faktum att den var odemokratisk, nej. Att Sverige bär endast ytliga tecken av en demokrati är knappast någon hemlighet för våra folkvalda.

Anledningen till upproret var att DÖ var en dålig kuliss som blottade regimens inre. Alla mot en. Sju partier mot det enda oppositionspartiet.

Det var en dålig strategi som bidrog till att SD ökade stort. Därför kom planen att bilda en falsk opposition i form av M och KD under den här mandatperioden. Tanken är att de ska föra väsen av sig, kritisera koalitionsregeringen högljutt och imitera den verkliga oppositionen. Samtidigt kommer propagandakanalerna omfördela sitt utrymme till deras fördel och tvinga SD in i en medieskugga. Då och då kan M och KD ta ett tydligt avstånd........

© Samhällsnytt