We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Overheid investeert te weinig in thuiszorg

6 0 0
12.10.2018

Zonder extra middelen wordt de thuiszorg onpersoonlijker. En als de overheid niet meer geld beschikbaar stelt, zullen er ook meer ouderen naar een verpleeghuis moeten dan nodig is, betoogt Peter Boudewijn.

De zorg is helaas vaak negatief in het nieuws. Gaat het niet over het tekort aan personeel, de hoge werkdruk of de onaantrekkelijkheid van het werken in de zorg, dan gaat het wel over bezuinigen op zorg of het verhogen van zorgpremies. Deze kwesties spelen zeker. Ze doen echter tekort aan de inzet, de motivatie en het enthousiasme waarmee onze zorgmedewerkers dagelijks met hart en ziel hun cliënten van zorg voorzien. Zij doen dat over het algemeen niet in de eerste plaats voor het geld, maar vanuit een innerlijke drang.

Er is een toenemende vraag naar zorg; die is groter dan de groei van het aantal zorgmedewerkers. De toenemende zorgvraag vraagt om meer mensen en middelen. Aan de andere kant kunnen we onze ogen er niet voor sluiten dat we er met elkaar voor moeten zorgen dat de toenemende vraag naar zorg betaalbaar blijft.

Het is goed om te zien dat de overheid oog heeft voor de zorg en ook extra geld ter........

© Reformatorisch Dagblad