We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Politicus moet Genocide Memorial in Jerevan bezoeken

3 0 0
13.02.2018

De PVV-motie die de regering verzocht niet over de ”kwestie van de Armeense genocide” maar over ”de Armeense genocide” te spreken, werd op 21 november ten onrechte door de Tweede Kamer verworpen, stelt drs. Abraham de Zwart.

Nadat de Ottomanen met ‘succes’ groepen Grieken, Bulgaren en Russen hadden vermoord of verdreven uit het door de Jong-Turken beoogde Turkse territorium, werd rond mei 1915 de ”Armeense kwestie” gedefinieerd. Het doel ervan was de Armeense bevolking van Turkije volledig te elimineren, om zo eindelijk van het ”Armeense probleem” verlost te zijn.

Deze volledige vernietiging zou net zo moeten gebeuren als de tussen 1894 en 1896 uitgevoerde perverse slachtpartijen die 600.000 Armeniërs het leven kostten. Daarom werd door De Roon en Wilders de vraag gesteld of het gebruiken van de term ”Armeense kwestie” in Nederland niet een vorm van medeplichtigheid inhoudt.

Bezoekers van zowel het Yad Vashem World Holocaust Remembrance Center in Jeruzalem als het Genocide Memorial en Museum in Jerevan (hoofdstad van Armenië) komen eensluidend tot de conclusie: het laatste is nog gruwelijker dan denkbaar. De vraag is dan ook: wat hebben deze twee genocides met elkaar te maken?

Voorbeeld voor nazi’s

Rapporten van Oostenrijkse en Duitse ambtenaren........

© Reformatorisch Dagblad