We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

ZA 15 MINUTA SU GA IZBRISALI: Ovaj status Tomislava Zelenike Facebooku je problematičan, objavljujemo ga u cijelosti

2 3 150
12.01.2019

Facebook je, izgleda, odlučio trenirati strogoću na statusu Tomislava Zelenike koji je nakon šest minuta maknut… Duži status Tomislava Zelenike koji se Facebooku učinio spornim objavljujemo u cijelosti i bez uredničkih intervencija:

Želite li vi živjeti i boriti se za prošlost ili za budućnost. Je li vam važnije nešto što se dogodilo prije 70 godina ili ono što se treba dogoditi sutra? Odlučite se, ali brzo, vremena više nemamo.

Je li vrijednije poput Bošnjaka goniti inat sa Srbima zbog prošloga rata ili graditi savezništvo s njima kako bi osigurali mir i opstanak sebi i svome narodu za budućnost? Oboje ne možete nikako. Želite li da svi pocrkamo, da nas Bošnjaci proždru samo zato što se mi nismo mogli odvojiti od nečega nepovratno uništenoga u prošlome ratu? Sami ih u tome ne možemo spriječiti.

Pogledajte Njemačku i Francusku. Pa povijest nije zapamtila većih krvnih neprijatelja. Ili pak Amerikance i Engleze. Više je ljudi poginulo u međusobnim sukobima navedenih nego što je vas ikada bilo, i jednih i drugih. Bilo je i kod njih zločina, genocida, protjerivanja, trovanja, zlostavljanja i gore vrste.

Pomirili su se, pomažu jedni drugima, surađuju, izgrađuju se i napreduju. Jesu li snaga i razvitak tih zemalja vama uzor? Ili su vam pak uzor zakrvljena čobanska plemena Afrike i Bliskoga istoka? Pripadate li kulturi krvne osvete? Kojem kulturnom krugu pripadate? Jeste li čobanska plemena?

Možda ste bili. Bili su i Nijemci, više nisu. Mislim da je vrijeme da i vi evoluirate. Ako ništa, učite iz njihovih grešaka, besplatne su, a ne iz svojih, skupo vas koštaju.

Muslimani, Bošnjaci su vaša najveća i najopasnija prijetnja. Oni su ti koji žive za to da vas ne bude. Ni vas ni Srba niti bilo koga drugoga u ovoj zemlji osim njih samih. Zar vas da ne bude, na vašoj ćaćevini i djedovini? Vi ste za njih prljavi ćafiri i nevjernici, a znamo što njima njihova vjera nalaže da čine s takvima.

Ne zavaravajte se. Ne vjerujte njihovim obmanama i lažima. Oni su nasljedno predodređeni da izdaju, prevare i zabiju nož u leđa. Isto su napravili i prije 500 godina, i prije 150 i prije 70 i prije 30.

Samo labilni, slabi, duhom siromašni, prevrtljivi i podmukli su mogli prije 500 godina izdati svoju vjeru i preuzeti agresorovu kako bi im bilo bolje i lakše živjeti. Kakvi su potomci mogli doći od takvi ljudi? Kako se od njih mislite obraniti i opstati danas kada ih ima dva milijuna?

Vas 400 000 protiv 2 000 000 njih? Šta ste vi, Spartanci? Suprotstavit ćete se sami? Možda i jeste, ne sporim.

Kao narod nemate puno vrlina ali među onim rijetkima koje imate je hrabrost. Ali ipak, Spartanci su kod Termopila bitku izgubili bez obzira na hrabrost. Učite od povijesti, a ne živite u njoj. Historia est magistra vitae. Ali vi ste jako loši učenici. Istina, vi niste u fizičkome sukobu i ratu ali jeste u političkome.

To ne mijenja ništa na ovoj stvari. Shvatite ovu povijesnu lekciju kao metaforu onoga što danas proživljavate. Malo vas je, ne smijete sebi dozvoliti dva neprijatelja, previše vam je i jedan. Treba vam saveznik. Tko je on?

Oni vam svaki dan dokazuju, a i jutros su pokazali da im nije stalo do vas. Zapravo ne zanimate ih uopće. Oni žive u svome svijetu. Njihove su brige određivanje što kome visi ili ne visi među nogama, tko ima pravo s kime spavati, tko što reći ili se zvati. Njihova je briga dovlačenje gore spomenutih plemena u vašu Europu.

Plemena koja su najsličnija vašim neprijateljima i koja oni podržavaju. Oni su idioti izgubljeni u vremenu i prostoru, ludi i otuđeni od naroda koje predstavljaju.

Imaju Amerikanci i svojih problema. Za njih je ovo šupak svijeta, bezvrijedni komad nekog brda punog čobana tamo na istoku. Briga njih za 400 000 malih Hrvata.

Ne zanimate ih. Da ih zanimate, predsjednik Trump bi odavno nabio nogom onu švraku što sjedi u ambasadi u Sarajevu, opasana debelim zidinama sa stražama i snajperskim gnijezdima. U trećerazredne diplomate šutnute u........

© Poskok