We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

POLITIČKA KONKRETNOST ILI KOREKTNOST? Bošnjačke udruge iz Srebrenice traže simboličku podršku ‘agresorske’ Hrvatske

1 0 0
11.07.2018

Hrvatsku kao državu bošnjački politički i medijski mainstream puno puta je proglasio agresorskom kada je u pitanju rat u BiH.

Uradili su to, između ostalih, i oni koji ovih dana obilježavaju jednu od najvećih ljudskih tragedija u novijoj povijesti – genocid u Srebrenici.

Naime, iz udruge “Majke Srebrenice” kroz usta Munire Subašić, predsjednice ove udruge, Hrvatska je puno puta izvrijeđana, kao i Hrvati u BiH, a Kolindi Grabar Kitarović je i oduzeta “laskava titula” “kraljice Balkana” jer se usudila progovoriti o bujanju islamskog radikalizma u BiH. Vidimo da se tako njeguje samo jedna priča i da je dopušten samo jedan okvir: “mi smo u pravu jer smo žrtve genocida”.

Murat Tahirović, predsjednik Udruge žrtava i svjedoka genocida, 24. studenog 2017., pet dana prije presude u Haagu, ponovio je kako su “u strahu svi oni koji očekuju presudu za agresiju i UZP jer su se u BiH pojavile informacije kako bi neki od hrvatskih generala mogli biti oslobođeni”. Tada u strahu da neće biti agresije i UZP-a, danas traženje podrške od........

© Poskok