We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Hleba, hleba gospodaru

14 43 718
13.06.2018

Foto: Đorđe Karan

Novo ruženje naroda predsednika SNS-a u skladu je sa uobičajenim bahatim primitivizmom. Ništa se ne menja, sve postaje još gore.

Ljude koji su blokadom puteva i raskrsnica iskazali revolt zbog cena goriva prekorio je podsećanjem da jedu najjeftiniji hleb u regionu. I da su, naravno, oruđe u rukama opozicije, jer pokušavaju da sruše vlast.

Smislio je bizarnu paralelu o mogućim modelima protesta, pokušavajuću da svom smislu za humor doda još jednu delikatnu nijansu: recimo, kome smeta skupa struja neka se okači za bandere.

I jedna i druga izjava proizvod su teškog deficita predsednikovog državničkog takta, i jedna i druga su logički protivrečne i besmislene, uz korišćenje prostačkog jezika i poređenja koja su sasvim nesuvisla. Ne treba uvek iznova tražiti razloge zašto predsednik SNS-a javno istupa sa agresivnim idiotskim tezama, nego kako one uopšte opstaju kao politički stav i temelj vladavine.

Najpre o hlebu: građani koji imaju dovoljno bar za hranu ne moraju za to da zahvaljuju Vučiću, koji to očito od njih traži. Nema više ničega, kažite hvala što imate hleba. Ljudi koji su na granici gladi možda imaju za hleb. Ali, predsednik SNS-a ne govori o elementarnoj gladi koje i te kako ima u bogatoj Srbiji, nego prebacuje građanima za zalogaj: Alal vera Vučiću (halali sam sebi), samo zahvaljujući tebi jedemo jeftin hleb.

Ova njegova poruka nas poziva da odživimo svoje........

© Peščanik