We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Wunderkinđe Dino Konaković

8 3 87
03.01.2018

Zvao me jednom u dva iza ponoći Kožo da ispriča vic. Ima on taj običaj, zovne u gluho doba noći iz kafane da ispriča vic.

Elem, na sudu se razveli Mujo i Fata, pa na kraju brakorazvodne parnice riječ uzeo gospodin sudac: “Uzevši sve u obzir, imajući u vidu Fatin socijalni status i Mujino imovinsko stanje, ovaj sud je odlučio da gospođi Fati dodijeli mjesečnu alimentaciju u iznosu od pet stotina konvertibilnih maraka!” “Svaka čast, časni sude!”, ustao je iz klupe Mujo i iskreno zadivljen zapljeskao sucu. “Evo, ako treba, i ja ću da dodam nešto!”

Kao, eto, da sam Muju čuo, kad sam čuo premijera Kantona Sarajevo Elmedina Dinu Konakovića, gdje ustaje i plješće u sudnici duboko udivljen žrtvom bosanskohercegovačkih branilaca, hapšenih, tuženih, zatvaranih i suđenih zbog ratnih zločina, poput onih trinaest pripadnika jedinice Akrepi uhapšenih nekidan zbog ratnih zločina i ubojstava srpskih civila u Bradini kraj Konjica, ili šestorice veterana Armije BiH iz Ilijaša i Kaknja, privedenih zbog pokolja srpskih civila u Čemernom. Ili one trojice iz Mostara, nedavno pred Sudom BiH osuđene zbog zločina nad hrvatskim zarobljenicima i civilima.

“Ovaj sud je odlučio da su Ibrahim Demirović, Enes Ćurić i Habib Čopelj krivi za zločine nad hrvatskim civilima u logoru Potoci kraj Mostara”, rekao je nedavno sudija Suda BiH Staniša Gluhajić, a premijer Kantona Sarajevo ustao iz klupe i iskreno zadivljen zapljeskao. “Svaka čast, evo ako treba i ja ću da dodam nešto!”, otelo se zadivljenom Konakoviću, nakon čega je zavukao ruku u budžet Kantona za 2018. godinu, i izvukao tri stotine hiljada........

© Oslobođenje