We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Bugün okul bulunmayan

6 2 127
02.06.2017

Doći će tako, shvatili ste zaključak kantonalne Vlade, mali jedno jutro Ibro kući, pitat će ga otac otkud tako rano, a mali će odgovoriti da nema škole

02.06.2017 16:03

Piše: Boris DEŽULOVIĆ

/ Foto: Arhiv

Zvao me nekidan u dva iza ponoći Kožo da ispriča vic. Ima on taj običaj, zovne u gluho doba noći iz kafane da ispriča vic.

Elem, vratio se mali Ibro iz škole, pita ga otac otkud tako rano, a mali će na to: “Danas nema škole.” “Kako nema?”, u čudu će babo. “Tako”, veli, “nema.”

I?, rekoh. Šta i?, kaže Kožo. To ti je vic?!, velim ja, a on će na to: pa ko je reko da je vic?

Nije vic, jasno da nije vic, odavno već nema u Bosni i Hercegovini viceva, ima samo zaključaka i odluka Vijeća ministara, entitetskih i kantonalnih vlada. A odluka i zaključaka kantonalnih vlada o Muji, Sulji i malome Ibri ima upravo urnebesnih. Evo samo posljednjeg, ne znam jeste li ga već čuli: Vlada Kantona Sarajevo zaključila nedavno kako u gradu Sarajevu ima ravno deset osnovnih škola viška, i kako je to neracionalno rasipanje budžetskih sredstava, pa stala ozbiljno razmišljati da te škole ukine, odnosno pripoji drugima, i tako uštedi lijepe pare.

Doći će tako, shvatili ste zaključak kantonalne Vlade, mali jedno jutro Ibro kući, pitat će ga otac otkud tako rano, a mali će odgovoriti da nema škole. Kako nema? Lijepo, veli Ibro, nema: na katu administrativne službe Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade........

© Oslobođenje