We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Прогнозата остава типична за сезона

2 0 22
12.01.2019

Добър вечер, вие сте с прогнозата за времето. Аз съм Диана Маркова и днес ще ви запозная с обстановката в идващите години.

Навън вали, а някой кара колело. Разбира се, алеите, по които му е позволено да го прави, са разбити и с неясна маркировка. Той, естествено, не си е сложил каска и е много вероятно всеки момент да се нарани ужасно.

От Запад ще нахлуе циклон, който ще причини обилен снеговалеж – както стана миналата година. Всички снегорини са в готовност, но се очаква тротоарите отново да бъдат заледени, обувките ви – в кал и сол, а крайниците – с леки охлузвания до потрошавания. Имайте предвид, че болничен вече се издава трудно, за все по-кратък период, а направленията свършват още на второ число от месеца. Така че е желателно да си счупите крака на първи сутринта. Текучеството пред кабинета на джипито ви ще бъде натоварено и заради върлуващия грип. Побързайте!

Градският транспорт ще е предимно претъпкан и нередовен, но за сметка това скъп. Е, сами сме си виновни, че не се придвижваме с шейна или на кънки. Я вижте европейците…

Парното отново ще излиза солено и неефикасно, освен ако не се стигне до разчистване на сметки чрез саморазправа със съседите-длъжници. Битовата престъпност е намаляла, но точно в това изречение има толкова ефирен шум и цензура, че на мен – като на водеща – ми се налага да се изчервявам. Е, то и бездруго в студиото е топло.

От Североизток ще се заговори за потоци и централи, но тук – по нашите ширини – това ще срещне отпор в лицето на управляващата коалиция. Както обикновено се получава. Необичайното в случая може да бъде още по-силното разделение между русофили и русофоби, но за щастие тази особеност ще се изяви като такава главно по форуми и квартални капанчета.
За бездомниците няма да бъде лесно да преживеят следващите месеци, защото – типично за сезона – студът, болестите и гладът ще........

© OFFNews