We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Калин Терзийски: По какво си приличат борбата с главовите въшки и играта между САЩ и останалите

7 0 3
12.10.2018

Чета си всяка сутрин аз с песен на уста за това – какво става. Това, казвам си, е съвършената, мегадемонична, ултраскапана формула на самопрецакването!

Да четеш в интернет и оттам, разбирате ли ме правилно, да си вадиш заключенията за това „какво става”!!!

Да четеш вестници и оттам, разбирате ли ме правилно, да си вадиш заключенията за това „какво става”! О, Божичко!
Да гледаш телевизия хаха и да си...

Абе, какво да ви разправям!

Най-малкото, че комбинирането (а нима в тоя свят именно съпоставянето на „нещата” не ни дава представа за нещата в света?) на новините и информациите е гротескно!

Бъркам плитко-плитко (защото няма как в тая плитичка локва да се бърка дълбоко) в информационната локва на интернет и чета на едно място: Вечната борба с главовите въшки!

На три милиметра от тази, как да я нарека, новина, се намира един журналистически материал за игрите между ЕС, Техеран, Русия и САЩ.

Човешкото съзнание е кофа, казвам си, в нея хвърляме какво ли не и то в абсолютно произволни комбинации.

С радост се сещам колко неединни и разнопосочни са и постъпките на хората (тоест – действията, родени от техните съзнания).

Примерно един професор неврохирург отива на работа. Там той ще направи изключително сложна операция на мозъка на един пианист, който е прочут с интерпретациите си на Стравински. Операцията ще бъде връх на човешката прецизност, знание и технологично съвършенство. Но на едно кръстовище професорът е засечен от колата на един ядрен физик, който пък е прочут в своите среди с умението си да решава бинарни векторни уравнения без помощта на ЕИМ. Това засичане довежда професора до лека криза, изразяваща се в изблик на гняв, ярост и нетърпение. Ние виждаме как професорът псува на майка – като същински бурлак на Волга........

© OFFNews