We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Die noodtoestand heeft Trump bedacht om het Congres buiten spel te zetten

17 1 0
12.01.2019

President Donald Trump zit klem tussen zijn achterban en de oppositie. De Democraten, die in het Huis van Afgevaardigden sinds begin deze maand een meerderheid hebben, proberen Trump te weerhouden van het inlossen van zijn belangrijkste verkiezingsbelofte: de bouw van een muur aan de grens met Mexico.

De muur was een briljante vondst tijdens de verkiezingscampagne. Er waren weinig beelden zo effectief als een muur waarmee Trump zijn achterban kon beschermen tegen de gevaren van buiten. Bezoekers van zijn campagnebijeenkomsten, Amerikanen die zich bedreigd voelden door veranderingen in de wereld, waren dolenthousiast over de muur. De muur was net zo populair als het verketteren van ‘crooked Hillary’.

Maar nu moet die muur er ook komen. De grens met Mexico is 3.145 kilometer lang. Langs iets minder dan een derde van het traject in het westen en in steden in het oosten staan al grensbarrières. Trump wil die barrières verstevigen en de muur doortrekken naar het oosten. Totale geschatte kosten: 33 miljard dollar. Het huidige conflict gaat om een investering van 5,7 miljard. De Democraten willen 1,3 miljard beschikbaar stellen voor meer grenswachten en betere........

© NRC