We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Uten internett, mobil- eller DAB-dekning oppstår den totale isolasjon, når også summetonen på fasttelefonen blir borte. Det er en skandale!

2 0 52
12.07.2018

En hovedoppgave for statens styrende maktorganer er å ivareta borgernes trygghet og sikkerhet. Betingelsen for at borgerne skal få hjelp, ikke minst ved sykdom og ulykker, er et fungerende kommunikasjonssystem. Sommerens debatt om kvaliteten på helikopterberedskapen i nord har demonstrert hvor viktig høy kvalitet på beredskapen er. Men hva hjelper beredskap og nødnummer dersom det ikke er mulig å kontakte nødetatene og du som borger er helt isolert fra omverden?

Det har vært min situasjon i Rekvik i sommer, et sted en liten times kjøring fra Tromsø og i luftlinje ca. 2 mil fra Tromsø sentrum. I Rekvik finnes verken internett eller mobildekning. Dermed tvinges en til å ha en rådyr fasttelefon. Den er livlinjen og eneste kontakt med omverden. Det er for øvrig heller ikke mulig å høre radio i Rekvik siden FM systemet ble slukket, og nyinnkjøpte DAB radioer kun serverer sus og skurring.

Den totale isolasjon oppstår når summetonen på fasttelefonen uteblir. Det........

© Nordnorsk Debatt