We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Kaj, v čom djela?

1 0 0
11.07.2018

Naslov, valjda, dovoljno jasno upućuje da je reč o uzgrednim stvarima koje sve češće idu uz najvažniju sporednu stvar na svetu. Đavo se krije u malim stvarima, kažu mudraci, a kad je nešto sporedno, pretpostavlja se da je i malo, makar okupljalo milijarde ljudi i novčanica! Fudbal, preciznije još aktuelni Mundijal.

Nema spora da je "bubamara" na zelenom terenu za mnoge ljude zaista najvažnija stvar na svetu; da nije ne bi tolika deca pikala fudbal na poljančetu merkajući pomoćni teren najboljeg tima u varoši. Ili, ne bi se tolike svote obrtale i ne bi oni sa najupotrebljivijim nogama & glavom dobijali stotine miliona evra/dolara/funti za angažman, zanemarujući činjenicu da su tokom čitave karijere tek belo roblje, skupo, ali roblje.

Ne bi oglašivači zvali Srbe diljem regiona da navijaju za Srbiju nedeljama pošto te reprezentacije na Svetskom prvenstvu nema ni u tragovima...

Da nije tako ne bi, napokon, sami fudbaleri, njihove vođe, menadžeri, vlasnici, "navijači", posebno ekskluzivni kao huligani i političari, koristili svaki šut da pošalju svetu "svoju" poruku. Ne onu lepu i humanu, zbog koje sport postoji i kakvu viteška borba na terenu iziskuje, nego ogoljenu političku, pri čemu je ovaj termin "politička" nedostatan, jer u tim porukama ima svega i svačega nedostojnog i nedopustivog.

Nema potrebe sada nabrajati........

© Nezavisne Novine