We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Konvertiti i moralni sunovrat

4 0 0
09.11.2018

Mislio sam da je s papcima i preletačima u politici dodirnuto moralno dno, ali nije! Kad krene moralno propadanje, nema dna. Provalija je beskrajna!

Ovih dana mediji objelodanjuju najnovije primjere političkog beščašća. Dvoje kandidata za poslaničke mandate (Nina Bukejlović i Goran Opsenica) promijenili su nacionalnost da bi ušli u izbornu političku kombinatoriku. Nina Bukejlović se od Srpkinje preko noći preobratila u Bošnjakinju, a Opsenica od Hrvata u Srbina. I jedno i drugo konvertitstvo dosad je moglo postojati u komedijama i dobrim vicevima. Ali, život je ponovo pokazao da je najveći komedijant.

U državama vladavine prava koje počiva na moralu, ovakve pojave bi se tretirale kao psihijatrijski slučajevi. Kod nas će, po svemu sudeći, biti tretirani kao ljudsko pravo i sasvim normalna stvar. Biće to još jedan dokaz moralnog sunovrata i politike i ljudskih prava. I čovjekove podlosti i pokvarenosti. "Nabujao šljam i razvrat i poroci, podigo se truli zadah propadanja...", napisao je Vladislav Petković Dis prije više........

© Nezavisne Novine