We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Dyrene må få dekket sine naturlige behov

3 0 173
08.05.2018

I kronikken «Unyansert om dyrevelferd» i Nationen 27. april viser Cecilie Sørli til et debattinnlegg med tittel “Følelser og dyrevelferd”, skrevet av Siri Standal og Hans Petter Berg.

I debattinnlegget etterlyser forfatterne mer empati og medfølelse for produksjonsdyrene. De reagerer blant flere ting, på at båskyr tvinges til å føde en kalv i året og at burhøns holdes innestengt i bur, og ønsker at dyrene skal få leve et bedre og mer naturlig liv.

Cecilie Sørli svarer i kronikken med at dyr som lever fritt ute i naturen får én kalv i året. Hun mener av den grunn at det er paradoksalt å kritisere at båskyr tvinges til å føde en kalv i året og samtidig hevde at husdyrholdet ikke tar hensyn til dyrenes naturlige adferd.

Kua er fra naturens side skapt til å være sammen med kalven sin og utøve morsomsorg, og kalven skapt til å die moren. I dagens melkeproduksjon tas de fleste kalvene fra mødrene kort tid etter fødselen og settes alene i en liten boks. Dagens melkebønder fratar da dyrene mulighet til naturlig adferd og samvær. Det er slik sett ikke noen motsetning i uttalelsene i leserinnlegget, som Sørli mener.

Kritikken til mange forbrukere som har omsorg for dyr, går ikke bare på at kua insemineres........

© Nationen