We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Младите знаят и могат: Давайте им шансове!

3 0 47
12.02.2019

Беше в началото на 1990-те. Ясно помня как учителите в гимназията ни обясняваха колко по-умни, старателни и можещи били предишните випуски и как от нас нищо няма да излезе. След няколко години пък се оказахме последните свестни деца. Басирам се, че всеки има подобен спомен. Чак до настоящото младо поколение, т. нар. милениъли, в което медии, работодатели, учители и родители в пълен синхрон виждат едва ли не края на интелекта, уменията и пословичното трудолюбие на българската нация.

Е, писна ми да чета и слушам колко скапани били младите днес! От позицията на малък работодател, който вече почти 12 години управлява собствения си екип и работи с много хора в десетки големи фирми, имам кратко послание:

Младите знаят, могат и искат да работят – изцяло от нас зависи да впрегнем неизчерпаемата им жизнена енергия, така че тя да не се разсипва по партита, безсмислен анти-всичко активизъм и безкрайно професионално лутане.

Започвам с най-страшното: Не съм, а и никой от нас не е, всезнаещ и незаменим! Хайде, замислете се колко неща в светкавично развиващия се свят младите знаят и умеят по-добре от вас самия. Знам – колкото повече мислите, толкова по-плашещо дълъг става списъкът, нали? Примирете се – нищо не можете да направите, освен да се възползвате максимално от изненадващите им умения и бързина, докато все........

© Mediapool