We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Social media in de verzekeringssector: hoe scoren Nederlandse verzekeraars?

6 0 0
14.09.2017

Digitaal je gegevens aanpassen, online declaraties indienen of met een muisklik je polis wijzigen. Het zijn in de verzekeringssector al lang geen onderscheidende factoren meer. Maar technologische ontwikkelingen bieden ook andere mogelijkheden. Halen verzekeraars bijvoorbeeld al alles uit social media? Organisaties die social media gebruiken om bruikbare inzichten op te doen en ze vervolgens ook toepassen, kunnen het verschil maken met de concurrentie. Rond welke verzekeraar was het sentiment afgelopen jaar het positiefst? Welke wordt het meest besproken? Wij onderzochten hoe 64 verzekeraars ervoor staan op social media.

Klaverblad is in verzekeraarsland de absolute koning van de online reputatie. Met een score van 37,3 procent blijft het merk de eveneens indrukwekkende scores van AllSecur (35 procent) en Proteq (29,2 procent) voor.

We meten online reputatie door het aandeel positieve berichten (ten opzichte van het totaal aan berichten) aan/over een bepaalde verzekeraar te verminderen met het aandeel negatieve berichten. 32 procent positieve berichten en 11 procent negatieve berichten zou dus bijvoorbeeld een online reputatie van +21 procent betekenen. Het sentiment van berichten wordt........

© Marketingfacts