We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Waarom ‘praten’ websites niet?

2 0 2
12.07.2018

Om dit verhaal over 'personalisatie' maar meteen persoonlijk te beginnen, moet ik eerst terug naar 2012. In dit jaar kreeg ik na een zwaar ongeluk een herseninfarct. Als gevolg moest ik opnieuw leren praten. Dat was niet makkelijk – met een beperkte woordenschat bleek het een stuk lastiger om mensen te boeien en bij de les te houden. Ik merkte hoe belangrijk het is om je verhaal af te kunnen stemmen op je publiek. Toen ik dit besprak met vrienden uit de startup-scene, werd de grap gemaakt dat ik me gedroeg als de eerste de beste website: steeds hetzelfde riedeltje, ongeacht wie er kijkt. Inmiddels is het 2018. Ik ben opgekrabbeld en ook het internet lijkt op de goede weg, want de online trend dit jaar is personalisatie – of liever gezegd contextualisatie.

Websites zijn bar inefficiënt. Gemiddeld 2 procent van alle bezoekers converteert tot klant: bepaald geen getal om trots op te zijn. Mensen doen dit onderling veel beter. Een goede sales rep haalt een veel groter deel van de prospects binnen dan je website, door ter plekke zijn of haar pitch aan te passen aan de toehoorders. Kan personalisatie niet hetzelfde doen voor je website?

"Personalisatie doet hetzelfde voor je website als een sales rep"

Personalisatie betekent dat je website aan de ene bezoeker iets anders laat zien dan aan de andere. Je probeert ieder individu een optimale pagina te tonen, om zo relevant mogelijk te zijn. Je........

© Marketingfacts