We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Zo win je een SpinAward met een banner

6 0 1
14.06.2018

Tijdens de jubilerende twintigste SpinAwards in april dit jaar kreeg de oer-categorie 'banner' een eenmalige comeback. Deze (h)erkenning van banners als uiting van creatief vakmanschap is een mooi moment om stil te staan bij de vraag: wat is het geheim van een prijswinnende banner en hoe kan de banner in de toekomst vernieuwend blijven?

De afgelopen tien jaar is de banner regelmatig doodverklaard. Bannerblindheid leidde tot lagere click-rates, blackbox marketplaces hadden slechte viewability en de toenemende irritatie over slecht toegepaste retargeting of frequency-capping van layers, deden de reputatie van de banner weinig goed. En een banner, is dat niet gewoon ouderwets? Er wordt nogal lacherig gedaan over een banner. Onterecht.

In Nederland gaat een kwart van alle digitale media-uitgaven naar banners (mobiel en desktop): dat is een kleine 500 miljoen euro, zo blijkt uit het Digital Advertising Spend 2017 Report van IAB en Deloitte. Combineer dat gegeven met een gemiddeld bereik per campagne van boven het miljoen, dan heb je al snel door: dit is serious business. Het is dan ook niet logisch om het banner-vak minder serieus te nemen dan ander digitaal werk.

"Banners worden door veel creatieven niet als het meest sexy vakgebied gezien. Ten onrechte!"

Toch worden banners door veel creatieven niet als het meest uitdagende of sexy vakgebied gezien. Ook dat is onterecht. Want impactvolle rich media banners zijn nog steeds een eerste stap in de customer journey. De doelstelling van een campagne........

© Marketingfacts