We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Neljä teesiä muutosjohtajalle

2 0 8
12.07.2018

Ihmisten ja yritysten liitoilla on yhtä ja toista yhteistä. Kaikki näyttää lupaavalta liiton alkumetreillä, kun suhde on vielä tuore ja toisesta paljastuu uusia jännittäviä piirteitä. Vasta ajan kanssa selviää, täydentävätkö keskinäiset vastakohdat toisiaan vai johtavatko ne ongelmiin.

Yritysten välisiä liittoja valmistellaan yleensä perusteellisemmin, ja ne päättyvät harvemmin eroon. Silti niillä on aina vaara epäonnistua. Harvard Business Review’n mukaan jopa 70–90 prosenttia yrityskaupoista jää niille asetetuista tavoitteista. Miksi?

Nykyisin Granon ja aiemmin muun muassa Fonectan palveluksessa olen ollut tiiviisti mukana monessa muutosprosessissa. Olen huomannut, että onnistuneissa liitoissa on tiettyjä yhdistäviä piirteitä. Ne kaikki liittyvät tavalla tai toisella johtamiseen, koska muutos on johtamisen ytimessä. Tai ainakin sen pitäisi olla.

Johtojen on sovittava yhteen

Yllättävän moni fuusio epäonnistuu yksinkertaisesti siksi, että ostettavan yrityksen toimintatavat ja käytännöt eivät sovi yhteen uuden emoyrityksen kanssa. Yhteensopimattomuuden syyt voivat olla niin teknologisia kuin kulttuurisiakin,........

© Kauppalehti