We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Startupista vastuullisen omistamisen mahdollistajaksi

5 0 0
12.10.2018

Taaleri (silloin Taaleritehdas) perustettiin vuonna 2007, ei välttämättä muuttamaan maailmaa, mutta kulkemaan omaa tietään erilaisena varainhoitajana. Yhtiön alkutaival ei juuri eronnut muiden startupien alkumetreistä: raha oli tiukalla, päivät pitkiä ja jokainen uusi asiakkuus otettiin vastaan riemulla ja suurella sydämellä.

Henkilökunnan kesken alkuaikoja muistellaan, että tuolloin töitä tehtiin apinanraivolla. Vasta kuolemanlaakson ylitettyämme vuonna 2009 uskalsimme edes yhtiön johdossa käydä yhtiön kassatilannetta avoimesti läpi; pelkäsimme, että johtoryhmä, muusta henkilöstöstä puhumattakaan, olisi lamaantunut kassatilanteemme tiukkuudesta.

Yrittäjyyden lisäksi meille on ollut alusta asti tärkeää, että kulttuurillinen yhteenkuuluvaisuuden tunne olisi jotain ihan muuta kuin ”käydä vaan töissä ja saada palkkaa menetetystä vapaa-ajasta”. Halusimme rakentaa yrityksen, jossa kaikki viihtyvät ja johon ei palkattaisi mulkkuja. Suunnitelma oli aika yksinkertainen, eikä sitä ole sittemmin tarvinnut muuttaa.

Matkan varrella ja yhtiön kasvaessa meille on tullut töihin ihmisiä erilaisista taustoista. Olemme huomanneet, että erityisosaamisen lisääntyminen aivan uusilta aloilta vie meitä vahvasti eteenpäin. Yhtiön kehitys numeroina ja henkisellä puolella on ollut meille kaikille palkitsevaa ja suuri innoituksen lähde. Matkamme jatkuu yhdessä asiakkaidemme kanssa.

Esikuvana Warren Buffett

Alkuaikoina meiltä kysyttiin usein, mikä tai kuka on ollut esikuvana Taaleria perustettaessa. Eikä meillä oikein ole ollut kunnon vastausta. Nykyaikana taitaa olla kaikkea muuta kuin muodikasta pitää esikuvana ketään, varsinkaan ketään sijoittamiseen tai pankkitoimintaan yhdistyvää. Uskallamme kuitenkin nostaa esikuvaksemme Warren Buffettin, sen verran suuren vaikutuksen moneen taalerilaiseen tämä karismaattinen monimiljardööri, sijoittamisen kulttihahmo ja Wall Streetin kauhukakara on tehnyt.

Mutta miksi juuri hän? Mikä tekee Warren Buffettista poikkeuksellisen henkilön?

Vastaus ei ole hänen jättiomaisuutensa tai hänen häikäisevät sijoituksensa vaan hänen asenteensa ja toimintatapansa. Onko olemassa positiivisempaa sijoittajaa kuin Warren Buffett? Googlen kuvahaun pohjalta voisi tehdä päätelmän, että herra Buffett on maailman onnellisin sijoittaja. Lähes jokaisessa kuvassa näkyy hymyilevä, tyytyväinen ja hieman ilkikurinen mies.

Warren Buffett on suursijoittaja, jonka arvomaailma eroaa melkoisesti Wall Streetin kapitalistisesta perusajattelusta. Hän on........

© Kauppalehti