We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Waarom krijgt deze moskee een ANBI-status?

4 3 11
14.06.2018

De overheid zou de ANBI-status van de Haagse As Soennah-moskee moeten terugdraaien. Een moskee waar vrouwenbesnijdenissen en steniging bij overspel wordt gepredikt, is géén liefdadigheidsinstelling die belastingvoordeel verdient.

In de As Soennah-moskee in Den Haag prediken imams dat vrouwenbesnijdenis aanbevolen wordt omdat de lusten van de vrouw hierdoor minder worden. Terwijl vrouwelijke genitale verminking in Nederland verboden is. Ook wordt er gepredikt dat een getrouwd persoon die overspel pleegt, de doodstraf verdient door middel van steniging. Daarnaast meldt de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst AIVD dat de moskee geld krijgt van een Koeweitse liefdadigheidsorganisatie.

Toch heeft de As Soennah-moskee de ANBI-status. Een ANBI – Algemeen Nut Beogende Instelling – draagt op een of andere wijze bij aan het algemeen nut. Het kan een goed doel zijn, een kerk of een organisatie met een bepaalde levensbeschouwing. Het kan ook een culturele of een wetenschappelijke instelling zijn. Wie aan de door de Belastingdienst voorwaarden........

© Katholiek Nieuwsblad