We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Rutte-III is alleen barmhartig voor werkenden

4 5 21
10.11.2017

Ouderen hebben niets goeds te verwachten van het nieuwe kabinet. Terwijl we van een regering met CDA en ChristenUnie meer barmhartigheid mogen verwachten. Voor oud én jong.

Op de poppetjes na was de kabinetsformatie drie weken geleden rond. Kranten brachten uitvoerige reconstructies van het formatieproces. Zoals NRC Handelsblad op zaterdag 13 oktober, met een verhaal vol interessante, soms ontluisterende anekdotes.

Wat te denken van het volgende inkijkje in de gesprekken tussen ChristenUnie en D66? Twee partijen die in medisch-ethische kwesties elkaars tegenpolen zijn. NRC: “Pechtold durft het inmiddels aan om aan tafel grapjes te maken over medische ethiek – al gaat hij dan soms weer zó ver dat Segers en Schouten het niet leuk vinden. Als er een keertje lang gedelibereerd wordt over de kosten voor de ouderenzorg, zegt hij: ‘Ik heb nog wel een oplossing: voltooid leven.’” Einde citaat.

De anekdote is tekenend voor de laatste fase van de onderhandelingen. D66 en de ChristenUnie hebben een manier gevonden om met elkaar om te gaan en tot zaken te komen. Zelfs deze ronduit zieke ‘grap’ van Pechtold kan de sfeer niet meer........

© Katholiek Nieuwsblad