We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

De tijd is rijp voor medisch-ethische debatten

6 2 12
30.10.2017

Het regeerakkoord voor de komende vier jaar stemt wat het ongeboren leven betreft tot dankbaarheid. Maar er zijn ook ontwikkelingen die blijvend aandacht vragen.

In elk geval stimuleert het nieuwe regeerakkoord om het debat over medisch-ethische onderwerpen te intensiveren. Dit is vooral nodig vanuit de overtuiging dat het ongeboren leven beschermwaardig is.

Het is positief dat de coalitie 53 miljoen euro beschikbaar stelt voor preventie en ondersteuning bij onbedoelde (tiener-) zwangerschappen: 15 miljoen per jaar tijdens deze kabinetsperiode en 8 miljoen structureel. Dat is zes keer zo veel als in 2017.

De verhoging van deze financiering is geweldig nieuws. Door goede preventie kunnen onbedoelde zwangerschappen – en daarmee ook abortussen - voorkomen worden. Meer geld voor ondersteuning vergroot de mogelijkheden om onbedoeld zwangere vrouwen aan te moedigen te kiezen voor een leven met hun kind. Een organisatie als Siriz kan door deze inzet van het kabinet hun expertise (blijven) inzetten.

Het regeerakkoord meldt dat de agenda voor deze preventie en ondersteuning nog blanco is. De regering wil deze opstellen met........

© Katholiek Nieuwsblad