We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Trajko Palilulac

2 10 1
11.07.2018

Braćo iz moju partiju, čuja sam, zbori se po Niš, da će ovija dni, pa da birate direktori na niška javna preduzeća. Za toj vi se molim k'ko na Gospoda, me turite za direktora na jedno niško javno preduzeće.

Mi smo si, braćo, s'g na vlas' i redno je da i mi što smo lepili plakati i tepali se s's njiovi, vidimo niku fajdicu. Toj što nesmo čkolje izučili, kolaj rabota. A bre, Kamenica neje preko svet, a i po ovej naše vukojebine ima gi čkolje od turli-turli sorte. Tvoje je da davaš niku paru i da se varkaš da te ne zgazi auto k'd odiš po sokak. Zatoj ve pitujem braćo, k'd će izučimo čkolje i k'd će stanemo direktori ako ne s'g, k'd smo na vlas'?

A, bre, ćorčo ćoravi, vidiš li koj sve neje bija direktor, i kuso i repato i ćoravo i sakato, s'lte ti će cel život da lepiš plakate i mandaš s's motke od transparenti. Dvajes godine se utepuješ s's politiku, sve partije si promenija a fajdu nesi videja - Vika mi ovaj moja žena si i domakica.

Ono, istin je. Prvo sam se pisuvaja u socijalisti. Maja se po mitinzi, lepi plakati, poslednju parku dado za preporod na Srbiju. Nosi barjaci, čepati se k'ko selski birov: "Živeo Sloba i njegova si domakica". Č'k na Gazimestan sam išeja, a u Beligrad na kontra miting, jedva živu glavu izneso, sve me utepaše s's onuj........

© Južne vesti