We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Charlatan dierenwelzijn Hans Hopster versus leeuwin Rani

2 3 10
12.07.2018

Rani, de tweejarige leeuwin die uit haar kooi in het Mechelse dierenpark Planckendael (B) wist te ontsnappen, bekocht deze kortstondige vrijheid met haar leven. Toen ze tien meter verwijderd was van de wagon besloot de politie, in samenspraak met deskundigen, dat het risico voor de mensen en kinderen in de trein te groot werd. De leeuwin werd met een enkele kogel om het leven gebracht.

Iedereen heeft het bovenstaande volgens mij wel meegekregen. De minister van Dierenwelzijn, Ben Weijts, heeft meteen aangekondigd dat hij een diepgaand onderzoek wil. Gelukkig dat er nog iemand is die zijn verstand gebruikt.

Dit is de zoveelste keer dat weer een dier, dat tegen wil en dank wordt vastgehouden, genadeloos wordt doodgeschoten. Ja, genadeloos, want andere bewoordingen zijn er niet. Ik lees overal dat het risico te groot werd. Daar begrijp ik, als ik iets meer lees over de situatie, echt helemaal niets van.

Deze mensen zaten in een treinwagon met ramen en deuren. Misschien dat deze deuren niet goed konden worden afgesloten, maar nog steeds zijn ze wel dicht te doen en nog steeds hadden ze zich kunnen verschuilen achterin de treinwagon en nog steeds was er daarbij geen enkel, maar dan ook geen enkel gevaar. Ja, de leeuw liep op 10 meter afstand. En wat dan nog?? Zelfs als hij op 1 meter afstand had gelopen was er nog steeds niets aan de hand geweest. Pas als Rani zelfstandig met haar poten de deur had open gemaakt, de trein was ingelopen, aan de tussendeuren was gaan morrelen, dán pas zou er gevaar........

© Joop