We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Høyre og Ap må avklare om de vil innføre parlamentarisme

3 0 5
08.11.2018

Alle gode ting er tre, mener tilsynelatende strategene i Ap og Høyre, som vil endre politisk styringsmodell i kommunen for tredje gang på like mange valgperioder.

Både Arbeiderpartiet og Høyre foreslår i sine programutkast til lokalvalget å vurdere å innføre en parlamentarisk styremodell, under forutsetning om at modellen blir «åpen, demokratisk og rimeligere». Hva som ligger i «vurdere», og når denne eventuelle vurderingen skal gjøres, er høyst uklart. Ettersom det står i partienes utkast til valgprogram, må vi gå ut fra at partiene mener de skal ta beslutningen etter at valget er holdt.

Under onsdagens ordførerduell mellom Jens Johan Hjort (H) og Gunnar Wilhelmsen (Ap), arrangert av Bladet Nordlys, kunne ingen av ordførerkandidatene komme med noen oppklarende svar på spørsmål om parlamentarisme, men begge sa i uforpliktende vendinger at det var «vanskelig å svare på» og at de i programforslagene ville gå til valg på å «vurdere» parlamentarisme.

Det er hårreisende å se med hvilken letthet våre to største partier behandler spørsmål om lokaldemokrati. Dette er en uklarhet velgerne ikke kan godta, og som partiene ikke........

© iTromsø