We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

TA: Amerika blijft sterk

4 0 0
13.02.2018

De Nederlandse beurs is gisteren wat hersteld van de forse koersdalingen van afgelopen week. Maar waar de technische plaatjes van de Europese beurzen flinke schade hebben opgelopen tijdens de recente turbulentie, is er in Amerika slechts sprake van een gezonde correctie binnen de lange termijn uptrend.

Zeker de Amerikaanse technologiebeurs ligt er nog goed bij.

We kijken eerst nog even naar de AEX index. Hier lijkt langzaam een herstel te zijn ingezet om een deel van het verloren terrein terug te winnen. De korte termijn correctieve fase is nog intact, maar de eerste positieve signalen zijn al zichtbaar.

Gisteren bespraken we al de oversold-situatie bij de RSI-indicator en de divergentie met de koersgrafiek. Nu de index ook is teruggekeerd boven de bodem van vorige week dinsdag, lijkt er serieus werk gemaakt te worden van het herstel.

Tijdens dit herstel zal de AEX-index echter op verschillende weerstanden kunnen stuiten. Onder andere de bodem van november en de koersgaten van begin februari kunnen nieuwe verkoopdruk uitlokken. We blijven daarom vooralsnog even........

© IEX