We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

TA: AEX dipt binnen meerjarige uptrend

6 0 1
12.10.2018

Is dit een gezonde correctie? Eigenlijk kan een correctie, zeker als je dik in de markt zit, nooit gezond genoemd worde. Echter technisch beoordeeld en vanuit een lange termijn perspectief is er eigenlijk niets bijzonders aan de hand.

Onder normale omstandigheden zal een beurs altijd periodiek stoom afblazen. Dat hebben we in 2011 gezien (bodem lag toen op 256), maar ook in 2015 (bodem toen op 378).

Achteraf kijk je een koe in zijn kont zei mijn oma altijd, maar achteraf bezien hebben alle grote dips eigenlijk prachtige instapkansen opgeleverd.

De afgelopen week maakten de beurzen wederom een zeer zwakke periode door. Wereldwijd zagen we forse koersdalingen, zelfs op Wall Street, die recent nog nieuwe koersrecords boekte. De AEX is sinds de top op 576,90 van 27 juli zo'n 10% gedaald.

Op diverse media horen we de bears al verklaren dat dit het begin van het einde is. Toch is enige nuance op zijn plaats, zeker indien we de ontwikkelingen vanuit een lange termijn perspectief beoordelen. Vandaag zal ik hier nader op ingaan. De volgende punten komen in mijn blog hieronder aan bod:

Vanuit een lange termijn perspectief beoordeeld:

Stel dat de huidige correctie doorzet, maar binnen de lange termijn uptrend (dus rond F boven 500) wordt opgevangen, dan blijft de schade beperkt tot maximaal........

© IEX