We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

De atmosfeer op zijn kop: CO2-tekort in VK

2 0 0
12.07.2018

In Europa en China zijn de laatste maanden weer aardig wat plannen gelanceerd om de uitstoot van broeikasgassen structureel te verminderen. Begin juli kwam China met een ambitieus actieplan om in 2020 de lucht schoner te maken, met de fraaie naam Het oorlogsplan om blauwe lucht terug te winnen.

Nu is dit in China ook hard nodig, want ik weet niet of u recent nog in Beijing geweest bent, maar daar is de lucht nog steeds ergvervuild. Een half uur wandelen in de Chinese hoofdstad betekent sowieso dat je je witte overhemd kan verschonen en voelt alsof je net een pakje sigaretten hebt opgerookt, inclusief verpakking.

Ook in Nederland wordt er aan nieuwe emissie-plannen gewerkt. Hier is het hoofddoel om de CO2-emissies te beperken. Er zijn hier en daar nog wat losse eindjes aan dit plan, maar daar ze zullen na een (te) warme zomer in de polder wel weer uitkomen.

In Groot-Brittannië hebben ze daarentegen heel andere problemen, daar hebben ze juist een CO2-tekort. Ja serieus, toen ik het voor het eerst las, geloofde ik het ook niet, maar de Britten hebben deze zomer een dringende behoefte aan meer........

© IEX