We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

MJÖRNBERG: Derbyhetta, konkurs-krasch och straffkaos

2 0 0
12.01.2019

Det är inte särskilt mycket strålkastarljus som riktas mot fortsättningsserierna, men idag tänkte jag i alla fall lyfta fram ett gäng saker från bakgården. Plus lite Allettan-tugg förstås.

Kalmar vände ett 0-2-underläge till 3-2-seger i det stekheta derbyt hemma mot Nybro och bevarade på så sätt spänningen i den södra fortsättningsserien.

Nu är det fortsatt ett race om den där så åtråvärda förstaplatsen. Hade vikingarna fått med sig poängen från Iffehallen hade det i stort sett varit avgjort.

Och det var faktiskt på god väg att bli så.

Alexander Johansson spelade storartat mellan Nybro-stolparna och Markus Palmberg och Alex Ek var inte sena att utnyttja uselt försvarsspel av hemmalaget redan i den första perioden.

Men den här derbykvällen ville Kalmar annat.

Jag har framhållit tidigare att Kalmar är ett lag som är byggt för att underhålla snarare än att gå långt under en säsong. Tonvikten är lagd lite för mycket framåt och det tutas och körs lite för mycket för att det ska hålla mot säsongsslutet då det oftast är lagen som stänger till och snålar sig till segrarna som blir mest framgångsrika.

Men jävlar vad underhållande det är att titta på när Kalmar får feeling. När alla de där offensivt lagda finsnickrarna lägger i högsta växeln och använder både kropp och hjärna till att spela fysiskt med finess.

I sina bästa stunder tillhör Kalmar gängen som spelar roligast hockey i hela Hockeyettan och det var sådan hockey som gjorde att de kunde vända mot Nybro.

Framförallt är ex-nybroiten Kim Runermark och amerikanen........

© Hockeysverige