We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Може ли Лукойл да събори властта? Може и още как

4 0 134
11.07.2018

Да не забравяме, че именно босът на Лукойл Вагит Алекперов, уреди Бойко Борисов да се срещне в Москва с колегата си Дмитрий Медведев. Не екипите на двамата, а Алекперов. Знак за влиянието на Лукойл в Кремъл и в София.

Лукойл е стожер и на русофилите в България. Компанията олицетворява могъществото на Русия и в това няма нищо изненадващо. Ако мястото на руската компания се заемаше от Бритиш петролиум, да речем, щеше да е по-различно. Ако пък на 5 септември 1944 г. британските войски бяха влезли в България от Гърция – както е настоявал Лондон – положението щеше да е още по-различно. В смисъл, че вместо във Варшавския договор и СИВ, щяхме да сме в НАТО, Британската общност и ЕС още през 60-те… Русофилите вместо да плюят по Чърчил, че ни бил изписал на някаква цигарена кутия, трябва да му издигнат паметник, че е клекнал на Сталин за зоните на съветско влияние, в каквато се оказахме и ние. Освен това ние сме обявили война на Великобритания през 1941 г., а СССР на нас през септември 1944 г. Някои неща е удобно да не се споменават.

Германският генерал Карл фон Клаузевиц е казал: Войната е продължение на политиката с други средства. Днес имаме продължение: Бизнесът е продължение на войната и политиката с други средства.

Заслугите на тайните служби това да е така, са по-големи, отколкото си представяме. Същото важи за цензурата в повечето медии. В тях важи правилото: за Лукойл и Валентин Златев или добро или нищо. Приживе.

Бедни сме на нефт и газ, но сме богати на........

© Frognews