We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

West Ham börjar leva upp till sina löften

2 0 5
12.01.2019

Dessa dagar är scenen på London Stadium en helt annan. Det är inte ens ett år sedan, i själva verket bara åtta-nio månader, som missnöje och vrede regelbundet tog sig uttryck på West Hams hemmamatcher. Supportrarna protesterade mot hur West Ham drevs som klubb, ägare och styrelseledamöter fick lämna sina platser, och fans invaderade planen för att markera sin ilska under en match mot Burnley.

Nu är scenen desto mer positiv. West Ham gick in i julfotbollen med fyra vinster i ryggen, för första gången på fem år. På julfotbollens fyra matcher fick West Ham med sig fyra poäng, vilket möjligen inte var ett riktigt så bra poängfacit de flesta hade hoppats på, men West Ham ligger fortfarande på tionde plats, med en uppåtpekande trend, och bra placerade för att kunna utmana om sjundeplatsen och en europeisk cupplats.

Det följer på en sommar under vilken West Hams ägare och styrelse till sist verkar ha fått tummen ur rumpan. Först anställdes Manuel Pellegrini som manager, en uppenbart ambitiös anställning. Därefter anställdes även Mario Husillos som director of football, förmodligen på inrådan av Pellegrini som jobbat ihop med Husillos förut. Idén var helt säkert att få någon ordning på West Hams tidigare så spretiga värvningspolitik.

Resultaten har inte låtit vänta på sig. Dessa dagar jämför nog de flesta av West Hams supportrar med den så framgångsrika sista säsongen på Boleyn Ground, när framför allt Dimitri Payet drev West Ham framåt 2015-16. Flytten till London Stadium var insåld som början på en ny era för West Ham, som skulle bygga vidare på framgången. Verkligheten blev en helt annan, betydligt lägre poäng och nedflyttningsstrider.

West Hams tredje säsong........

© fotbollskanalen